пʼятниця, 18 березня 2016 р.

Семінар-практикум вихователів гуртожитків та працівників психологічної служби професійно-технічних навчальних закладів Запорізької області

16 березня 2016 року на базі ДНЗ «Василівський професійний ліцей» пройшов семінар-практикум на тему «Форми і методи організації учнівського самоврядування в гуртожитках професійно-технічних навчальних закладах».
На семінарі були присутні вихователі гуртожитків, практичні психологи та соціальні педагоги ПТНЗ області. Відкрила семінар-практикум методист Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області Грищенко Наталія Петрівна.
Про перспективи розвитку навчального закладу у сучасних соціально- економічних умовах та про організацію навчально-виховного процесу у ДНЗ «Василівський професійний ліцей» розповіла директор Палига Олена Валеріївна. Заступник директора з виховної роботи Дашковська Наталія Миколаївна познайомила присутніх з виховним процесом у гуртожитку.
Про роль психологічної служби у формуванні соціальної активності учнівської молоді професійно-технічних навчальних закладів доповіла методист Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області Шкроботько Олена Олександрівна.
Методист обласного Науково-методичного центру психології та соціології освіти комунального закладу «Обласного інституту післядипломної педагогічної освіти» Запорізької обласної ради Сироватко Олена Миколаївна виступила з доповіддю  «Прогнозування  та профілактика соціальних ризиків у системі освіти та соціально-педагогічному оточенні учнів».
Питання толерантності в організації виховного процесу та роль учнівського самоврядування в життєдіяльності учнівського колективу гуртожитку висвітлив у своїй доповіді вихователь гуртожитку ДНЗ «Василівський професійний ліцей» Мухін Володимир Васильович.
Презентацію «Інноваційний підхід в системі організації учнівського самоврядування ДНЗ «Василівський професійний ліцей» представила голова учнівського самоврядування Шведова Дана.
Для слухачів семінару-практикуму продемонстрували позакласний захід – театралізовану виставу «Стежками національних традицій» учнів ДНЗ «Василівський професійний ліцей» під керівництвом Супрун Ольги Петрівни, керівника гуртку «Ліцеїст».

Немає коментарів:

Дописати коментар